Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Een maniakaal verhaal, dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Kortom: neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub.   

Live stap je samen met Jan Terlouw Junior (zang/piano), Isaac McCluskey (trombone/achtergrondzang), Jonathan Spruyt (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums) in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een productie van productiehuis De Nieuwe Oost. De band nam het debuutalbum op in Kytopia, speelde 25+ Popronde shows, rockte live op Radio 2, 3FM en Radio 5, toverde een uitverkocht poppodium Het Burgerweeshuis om tot schimmige nachtclub releaseparty en bracht een dikke comic en plaat ineen uit. In 2018 reist de band met de shady nachtclub richting clubs, festivals en unieke plekken waar ze complete jaren 20 conceptavonden uit de grond stampen met drie gangen diner, dansers, gastartiesten en een dikke electroswing afterparty!

‘Broken hearts and lonely souls

Have a seat, you’re not alone

Relax and watch the curtains fall

Enjoy the show

When the lights are low’

‘…een briljante mix van oude jazz, sombere blues, vrolijke blazers en moderne synthesizer-elementen.’

★★★★ Festivalinfo.nl

‘De meeslepende en op bigband stoelende jazzklanken laten over het talent van deze muzikanten geen twijfel bestaan.’

★★★★Lust For Life magazine

‘Er is weinig dansruimte en toch staat iedereen te swingen: je waant je werkelijk in een nachtclub uit de jaren ’20.’

3VOOR12

VIDEO

Kijk de officiële videoclip voor ‘Mister Nothing’ hier

Kijk de officiële videoclip voor de 2018 zomersingle ‘Just One More Day’ hier

Jan Terlouw Junior & The Nightclub live op 3FM hier

Jan Terlouw Junior & The Nightclub live op Radio 2 (klik hier)

AUDIO

Beluister het album op Spotify (klik hier)

Scroll Up